Flütes / Franskbrød / Snobrød

3 dl. vand
25 g. gær
25 g. smør
10 g. salt
10 g. sukker
450 - 500 g. mel.

Sørg for at ælte dejen godt til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket med et stykke plastik i 30 min.
Slå derefter dejen sammen og vej den af på 150-200 g. pr. stk.
Form/rul stykkerne lidt aflange ud og lad dem hvile tildækket med et stykke plastik - i 15 min.
Slå dejen lidt sammen og rul dem igen aflange ud så de passer til en bageplade.
Lad dejen hæve, tildækket i ca. 1 time.
Bag flütesene ved 210 i ca. 15 min, de må gerne bages ret lyse af. Det kaldes minut-flütes, når afbagningen ikke er tilendebragt - og at de skal lunes/varmes igen.
Lad flütesene køle af i ca. 5 min. - skær derefter riller på skrå med en skarp kniv.
Lad flütesene køle yderligere af og kom kold hvidløgssmør i rillerne.
Varm/lun derefter flütesene ved 180 grader i 6-8 min.